Ryba po Japońsku

Ryba po Japońsku

Oceń
5,0 
Smakuje pyszna.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
11 1 godz 15 min

Składniki

Wskazówki

1. Wodę, olej rzepakowy, koncentrat ketchup, cukier, ocet , wymieszać ze sobą w jednym garnku i doprawić sola i pieprzem do smaku. Zagotować, odstawić do wystygnięcia.
2. Cebulę, paprykę i ogórki pokroić w kostkę i wymieszać ze sobą. Rybę przyprawić i obtoczyć w mące pełnoziarnistej, smażyć na oleju ryżowym.
3. Rybę ułożyć w misce przekładając warstwami warzyw i sosu odstawić do lodówki na minimum 12 godzin żeby się potrawa przegryzła.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 283 kalorii w 1 porcji Ryba po Japońsku.
Podział Kalorii: 51% tłusz, 23% węglo, 26% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1182 kJ
14%
283 kcal
Tłuszcze
15,5g
22%
Tłuszcz Nasycony
1,927g
10%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
8,3g
Tłuszcz Wielonienasycony
4,693g
Węglowodany
16,04g
6%
Cukier
6,17g
7%
Błonnik
1,4g
Białko
17,92g
36%
Sól
0,75g
13%
Cholesterol
60mg
Potas
44mg
2%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy