Surowka z kiszonej kapusty - iwozna

Surowka z kiszonej kapusty - iwozna

Surowka z kiszonej kapusty z marchewka, jablkiem i cebula
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
9 30 min -

Składniki

Wskazówki

1. Kapuste odsaczyc z wody i lekko pokroic.
2. Marchewke zetrzec na srednich oczkach, jablko na duzych i dodac do kapusty.
3. Cebule pokroic w kostke.
4. Dodac olej i cukier, calosc dokladnie wymieszac i odstawic do lodowki, przynajmniej na godzine.
5. Smacznego!

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 94 kalorii w 1 porcji Surowka z kiszonej kapusty - iwozna.
Podział Kalorii: 50% tłusz, 45% węglo, 4% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
395 kJ
5%
94 kcal
Tłuszcze
5,54g
8%
Tłuszcz Nasycony
0,445g
2%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
3,511g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,507g
Węglowodany
11,23g
4%
Cukier
6,75g
7%
Błonnik
3,3g
Białko
1,1g
2%
Sól
1,36g
23%
Cholesterol
0mg
Potas
251mg
13%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy