Pasta Śródziemnomorska

Pasta Śródziemnomorska

Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
6 10 min -

Składniki

Wskazówki

1. Cebule, czosnek, bazylię świeża, natkę pietruszki świeża oraz suszone pomidory rozdrobnić w melakserze.
2. Dodać ser i koncentrat pomidorowy. Mieszać.
3. Gotowa pastę podawać z pieczywem czy wrapem.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 116 kalorii w 1 porcji Pasta Śródziemnomorska.
Podział Kalorii: 75% tłusz, 15% węglo, 10% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
486 kJ
6%
116 kcal
Tłuszcze
9,65g
14%
Tłuszcz Nasycony
6,107g
31%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,018g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,032g
Węglowodany
4,45g
2%
Cukier
3,01g
3%
Błonnik
1,4g
Białko
2,91g
6%
Sól
0,25g
4%
Cholesterol
0mg
Potas
98mg
5%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy