Zapiekanka Makaronowa

Zapiekanka Makaronowa

Smaczne danie makaronowe z warzywami i mięsem.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
10 30 min 1 godz

Składniki

Wskazówki

1. Smaż mięso mielone na patelni, aż kolor zmieni się na brązowy.
2. Dodaj warzywa i dopraw do smaku. Zdjąć z ognia.
3. Ugotuj makaron makaronowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
4. Ułóż wszystkie składniki na blasze do pieczenia, z wyjątkiem sera.
5. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 60 minut. Na 20 minut przed końcem dodać starty ser. Pozwól mu się stopić, aż będzie gotowy.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 606 kalorii w 1 porcji Zapiekanka Makaronowa.
Podział Kalorii: 42% tłusz, 33% węglo, 25% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
2537 kJ
30%
606 kcal
Tłuszcze
28,74g
41%
Tłuszcz Nasycony
14,392g
72%
Tłuszcz Jednonienasycony
2,479g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,861g
Węglowodany
50,82g
20%
Cukier
2,61g
3%
Błonnik
4,9g
Białko
38,03g
76%
Sól
1,65g
28%
Cholesterol
67mg
Potas
272mg
14%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy