Placki z Jabłkiem

Placki z Jabłkiem

Oceń
5,0 
Najprostszy przepis na bardzo pulchne racuchy z jabłkami.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
2 10 min 20 min

Składniki

Wskazówki

1. Jabłko obrać (albo i nie jeżeli ktoś potrzebuje błonnika), zetrzeć ma tarce.
2. Wymieszać mąkę, jajko, mleko i olej, dodać starte jabłko, słodzik wedle uznania (jeżeli nie masz słodzika w płynie rozpuść tabletkę w niewielkiej ilości ciepłej wody).
3. Usmaż na patelni beztłuszczowej (np. tefal) na małej mocy, by placek był dobry w środku, a na zewnątrz się nie spalił.
4. Podaj np. z cukrem pudrem lub śmietaną i słodzikiem (pamiętaj je tylko doliczyć). Smacznego.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 359 kalorii w 1 porcji Placki z Jabłkiem.
Podział Kalorii: 26% tłusz, 63% węglo, 11% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1500 kJ
18%
358 kcal
Tłuszcze
10,4g
15%
Tłuszcz Nasycony
1,529g
8%
Tłuszcz Jednonienasycony
5,126g
Tłuszcz Wielonienasycony
2,674g
Węglowodany
56,87g
22%
Cukier
14,5g
16%
Błonnik
3,9g
Białko
10,18g
20%
Sól
0,83g
14%
Cholesterol
106mg
Potas
201mg
10%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy