Pasztet z Selera

Pasztet z Selera

Oceń
5,0 
Pyszny pasztet z selera, smakuje jak miesny.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
20 2 godz 1 godz 30 min

Składniki

Wskazówki

1. Zetrzeć na tartce o grubych oczkach selera, cebule i czosnek, dodać wodę z rozpuszczonymi kostkami, przyprawy i gotować okolo 1-1,5h.
2. Wystudzić, dodać jajka i bułka tartą, przełożyć do formy wysypanej bułką tartą.
3. Piec 1,5h w 180-190 st C, na dolnej półce.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 53 kalorii w 1 porcji Pasztet z Selera.
Podział Kalorii: 25% tłusz, 55% węglo, 20% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
222 kJ
3%
53 kcal
Tłuszcze
1,52g
2%
Tłuszcz Nasycony
0,44g
2%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,5g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,328g
Węglowodany
7,41g
3%
Cukier
2,19g
2%
Błonnik
1,5g
Białko
2,73g
5%
Sól
0,28g
5%
Cholesterol
47mg
Potas
226mg
11%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy