Ciasto Czekoladowe

Ciasto Czekoladowe

Bogaty, słodki i smaczny.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
8 20 min 20 min

Składniki

Wskazówki

1. Rozgrzej piekarnik do 200°C i natłuść formę z ciastem.
2. Rozbij jajka i oddziel żółtka od białek.
3. Białka ubić mikserem na sztywną pianę. Dodać 20 g cukru i wymieszać. Odłożyć na bok.
4. Pozostałe 180 g cukru wymieszaj z żółtkami i masłem.
5. Dodać miękką czekoladę i wymieszać. Następnie dodać mąkę i sól, wymieszać.
6. Delikatnie wymieszaj masę z białek.
7. Ciasto przełożyć do tortownicy. Piec 15-20 minut.
8. Pozostawić w formie do ostygnięcia na 20 minut, następnie delikatnie oddzielić nożem ciasto od brzegów formy.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 469 kalorii w 1 porcji Ciasto Czekoladowe.
Podział Kalorii: 56% tłusz, 37% węglo, 7% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1961 kJ
23%
469 kcal
Tłuszcze
28,89g
41%
Tłuszcz Nasycony
10,803g
54%
Tłuszcz Jednonienasycony
5,376g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,108g
Węglowodany
42,57g
16%
Cukier
37,3g
41%
Błonnik
0,2g
Białko
8,13g
16%
Sól
0,18g
3%
Cholesterol
199mg
Potas
62mg
3%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy