Omlet z Papryką i Pieczarkami

Omlet z Papryką i Pieczarkami

Oceń
5,0 
Pożywny omlet z warzywami gotowany na parze lub w piekarniku.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
1 10 min 20 min

Składniki

Wskazówki

1. Paprykę i pieczarki kroimy w kostkę, mieszamy razem.
2. Jajka rozbełtujemy z mlekiem (ok. 2 łyżek) i z posiekanym koperkiem, doprawiamy solą, pieprzem, ew. ostrą papryką w proszku.
3. Całość mieszamy i przelewamy do naczynia (u mnie jest to naczynie silikonowe o średnicy ok 13cm).
4. Naczynie możemy gotować na parze bądź zapiekać w piekarniku, aż do momentu ścięcia jaj. Dzisiaj zrobiłam gotowane na parze i zajęło mi to ok. 20 min.
5. Smacznego.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 190 kalorii w 1 porcji Omlet z Papryką i Pieczarkami.
Podział Kalorii: 49% tłusz, 17% węglo, 34% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
795 kJ
10%
190 kcal
Tłuszcze
10,71g
15%
Tłuszcz Nasycony
3,274g
16%
Tłuszcz Jednonienasycony
3,814g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,43g
Węglowodany
8,15g
3%
Cukier
4,03g
4%
Błonnik
3,1g
Białko
16,92g
34%
Sól
0,82g
14%
Cholesterol
423mg
Potas
249mg
12%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy