Kotlety z Kaszy Jaglanej i Dyni

Kotlety z Kaszy Jaglanej i Dyni

Oceń
5,0 
Wegetariańskie kotleciki na bazie kaszy jaglanej i dyni.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
3 - -

Składniki

Wskazówki

1. Dynię rozmrażamy, podgrzewamy i miksujemy na mus. W naczyniu mieszamy kaszę jaglaną, mus z dyni, utarty ser. Przyprawiamy do smaku i dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki.
2. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 190 stopni i pieczemy ok 20 minut.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 111 kalorii w 1 porcji Kotlety z Kaszy Jaglanej i Dyni.
Podział Kalorii: 20% tłusz, 62% węglo, 18% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
464 kJ
6%
111 kcal
Tłuszcze
2,62g
4%
Tłuszcz Nasycony
1,203g
6%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,593g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,133g
Węglowodany
17,87g
7%
Cukier
0,84g
1%
Błonnik
2,3g
Białko
5,22g
10%
Sól
0,40g
7%
Cholesterol
6mg
Potas
210mg
10%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy