Domowa Pasta Jajeczna

Domowa Pasta Jajeczna

Oceń
5,0 
Pyszna zdrowa pasta jajeczna.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
1 10 min 10 min

Składniki

Wskazówki

1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i drobno siekamy, następnie dodajemy twaróg i rozdrabniamy go widelcem.
2. Dodajemy jogurt i szczypiorek, następnie wszystko mieszamy, doprawiamy solą morską.
3. Podajemy na grzance najlepiej z chleba razowego.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 311 kalorii w 1 porcji Domowa Pasta Jajeczna.
Podział Kalorii: 52% tłusz, 10% węglo, 37% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1301 kJ
16%
311 kcal
Tłuszcze
17,46g
25%
Tłuszcz Nasycony
7,696g
38%
Tłuszcz Jednonienasycony
5,172g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,54g
Węglowodany
7,73g
3%
Cukier
5,63g
6%
Błonnik
0,1g
Białko
28,2g
56%
Sól
1,60g
27%
Cholesterol
437mg
Potas
206mg
10%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy