Chlebek Proteinowy

Chlebek Proteinowy

Chleb niskosłodzony i niskokaloryczny.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
15 30 min 1 godz

Składniki

Wskazówki

1. Jajka ubić i wymieszać z serkiem wiejskim.
2. Dodawać po kolei pozostałe składniki i dobrze wymieszać.
3. Powstałą masę przelej do formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Piec w piekarniku nagrzanym do 160°C przez godzinę.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 154 kalorii w 1 porcji Chlebek Proteinowy.
Podział Kalorii: 37% tłusz, 37% węglo, 26% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
644 kJ
8%
154 kcal
Tłuszcze
6,34g
9%
Tłuszcz Nasycony
1,837g
9%
Tłuszcz Jednonienasycony
1,22g
Tłuszcz Wielonienasycony
2,327g
Węglowodany
14,5g
6%
Cukier
2,31g
3%
Błonnik
3,1g
Białko
10,22g
20%
Sól
0,66g
11%
Cholesterol
56mg
Potas
109mg
5%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy