Makaron z Tuńczykiem

Makaron z Tuńczykiem

Oceń
5,0 
Kremowe danie na obiad lub kolację.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
4 10 min 20 min

Składniki

Wskazówki

1. Makaron makaronowy ugotować według przepisu na opakowaniu.
2. Na patelni z olejem zeszklić posiekaną cebulę i por.
3. Dodaj tuńczyka i śmietanę. Gotować przez 5 minut.
4. Makaron wyłożyć na talerz, polać sosem z tuńczyka i posypać natką pietruszki.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 528 kalorii w 1 porcji Makaron z Tuńczykiem.
Podział Kalorii: 52% tłusz, 28% węglo, 20% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
2209 kJ
26%
528 kcal
Tłuszcze
30,24g
43%
Tłuszcz Nasycony
17,65g
88%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
2,082g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,101g
Węglowodany
36,28g
14%
Cukier
6,14g
7%
Błonnik
6,6g
Białko
25,6g
51%
Sól
1,27g
21%
Cholesterol
0mg
Potas
115mg
6%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy