Roladki Migdałowe

Roladki Migdałowe

Oceń
3,0 
Proste, niskowęglowodanowe i smaczne.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
6 15 min 1 godz 10 min

Składniki

Wskazówki

1. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
2. Wymieszaj mąkę, skorupkę jajka babki lancetowatej, proszek do pieczenia i sól.
3. Dodać białka i ocet, wymieszać.
4. Dodać gorącą wodę i zagnieść ciasto. Odłożyć na bok. Ciasto będzie lepkie.
5. Włożyć do formy i piec bułki w temperaturze 180°C przez około 55-70 minut.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 178 kalorii w 1 porcji Roladki Migdałowe.
Podział Kalorii: 73% tłusz, 8% węglo, 19% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
745 kJ
9%
178 kcal
Tłuszcze
13,54g
19%
Tłuszcz Nasycony
1,05g
5%
Tłuszcz Jednonienasycony
0g
Tłuszcz Wielonienasycony
0g
Węglowodany
3,4g
1%
Cukier
1,84g
2%
Błonnik
3g
Białko
7,82g
16%
Sól
0,86g
14%
Cholesterol
0mg
Potas
27mg
1%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy