Zupa Brokułowa z Pulpetami

Zupa Brokułowa z Pulpetami

Oceń
4,0 
Pyszne danie na zimną noc.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
6 20 min 40 min

Składniki

Wskazówki

1. Wymieszać posiekany czosnek, cebulę, mięso mielone, jajko, bułkę tartą, łyżeczkę pietruszki i koperku oraz szczyptę soli i pieprzu. Zrób małe kulki o jednakowej wielkości, a następnie odłóż na bok.
2. Do garnka z 2 litrami wody wrzuć pokrojone warzywa (oprócz brokułów). Gotować do miękkości.
3. Zmniejsz ogień i włóż klopsiki. Gotuj przez 5 minut.
4. Włóż brokuły i gotuj na małym ogniu przez 10-15 minut.
5. Dodaj śmietanę i pozostałą sól, pieprz, pietruszkę i koperek. Gotuj jeszcze przez 5 minut.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 154 kalorii w 1 porcji Zupa Brokułowa z Pulpetami.
Podział Kalorii: 23% tłusz, 49% węglo, 28% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
644 kJ
8%
154 kcal
Tłuszcze
4,06g
6%
Tłuszcz Nasycony
1,582g
8%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
0,562g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,352g
Węglowodany
19,13g
7%
Cukier
3,72g
4%
Błonnik
3,2g
Białko
11,15g
22%
Sól
4,59g
76%
Cholesterol
35mg
Potas
481mg
24%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy