Dają | Czas Przygotowania | Czas Gotowania |
---|---|---|
2 | 30 min | 20 min |
1. | Pokrój jabłka i cebulę w plastry. Oczyść i osusz wątróbki. |
2. | W małej misce wymieszaj płynne składniki z niewielką ilością wody. Odłożyć na bok. |
3. | Podsmaż cebulę w oleju arachidowym, aż będzie przezroczysta. Na tej samej patelni smaż jabłka przez 2 minuty. Odłożyć na bok. |
4. | Posyp wątrobę mąką i pożądanymi przyprawami. |
5. | Na tej samej patelni od góry smaż wątrobę przez 5 minut. |
6. | Dodaj jabłka, cebulę i sos. Gotuj do miękkości. |
Jest 730 kalorii w 1 porcji Wątróbka w Sosie Jabłkowo-cebulowym.
Podział Kalorii: 44% tłusz, 33% węglo, 23% białk.
|
Sortuj według Typ Posiłku |
---|