Wątróbka w Sosie Jabłkowo-cebulowym

Satysfakcjonujące, bogate w białko danie.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
2 30 min 20 min

Składniki

Wskazówki

1. Pokrój jabłka i cebulę w plastry. Oczyść i osusz wątróbki.
2. W małej misce wymieszaj płynne składniki z niewielką ilością wody. Odłożyć na bok.
3. Podsmaż cebulę w oleju arachidowym, aż będzie przezroczysta. Na tej samej patelni smaż jabłka przez 2 minuty. Odłożyć na bok.
4. Posyp wątrobę mąką i pożądanymi przyprawami.
5. Na tej samej patelni od góry smaż wątrobę przez 5 minut.
6. Dodaj jabłka, cebulę i sos. Gotuj do miękkości.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 730 kalorii w 1 porcji Wątróbka w Sosie Jabłkowo-cebulowym.
Podział Kalorii: 44% tłusz, 33% węglo, 23% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
3054 kJ
37%
730 kcal
Tłuszcze
36,17g
52%
Tłuszcz Nasycony
8,046g
40%
Tłuszcz Jednonienasycony
13,926g
Tłuszcz Wielonienasycony
8,632g
Węglowodany
61,78g
24%
Cukier
31,31g
35%
Błonnik
7,1g
Białko
43,78g
88%
Sól
1,22g
20%
Cholesterol
0mg
Potas
534mg
27%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku