Pizza z Patelni

Pizza z Patelni

Oceń
5,0 
Satysfakcjonujące źródło dania białkowego.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
1 20 min 10 min

Składniki

Wskazówki

1. Wymieszaj mąkę, jajko, proszek do pieczenia i mleko.
2. Wlać na patelnię z powłoką zapobiegającą przywieraniu i gotować pod przykryciem przez 3 minuty.
3. Odwróć na drugą stronę i ułóż pozostałe składniki.
4. Gotuj pod przykryciem przez 7 minut.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 514 kalorii w 1 porcji Pizza z Patelni.
Podział Kalorii: 37% tłusz, 37% węglo, 26% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
2151 kJ
26%
514 kcal
Tłuszcze
20,98g
30%
Tłuszcz Nasycony
10,98g
55%
Tłuszcz Jednonienasycony
6,092g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,301g
Węglowodany
47,15g
18%
Cukier
11,16g
12%
Błonnik
4,9g
Białko
32,6g
65%
Sól
2,09g
35%
Cholesterol
261mg
Potas
530mg
27%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy