Dają | Czas Przygotowania | Czas Gotowania |
---|---|---|
10 | 2 godz | 20 min |
1. | Wymieszaj drożdże z 50 g letniej wody i 10 g melasy. Odstawić na 15 minut. |
2. | Wymieszaj pozostałą wodę z kolejnymi 10 g melasy i 50 g oleju. |
3. | Dodaj mieszankę oleju i drożdży do mąki i ugniataj. Uformuj jednolitą kulę i odstaw na godzinę do wyrośnięcia. |
4. | Ciasto przełożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę i spłaszczyć palcami. Odstaw na kolejne 30 minut. |
5. | Kilka razy wbij ciasto palcami, a następnie posmaruj pozostały olej. Posyp solą morską i dodaj wybrane dodatki (np. Pomidorki koktajlowe). Rozgrzej piekarnik do 200°C. |
6. | Piecz przez 15-20 minut. |
Jest 358 kalorii w 1 porcji Focaccia.
Podział Kalorii: 39% tłusz, 53% węglo, 7% białk.
|
Sortuj według Typ Posiłku |
---|