Jabłecznik Jaglany

Jabłecznik Jaglany

Oceń
4,0 
Pyszny jabłecznik z cynamonem i rodzynkami.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
2 40 min 30 min

Składniki

Wskazówki

1. Kasze wraz z rodzynkami gotować na mleku aż do całkowitego wchłonięcia. Polecam garnek z grubym dnem i gotowanie na małym ogniu.
2. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce. Przyprawić cynamonem.
3. Formę do pieczenia posmarować olejem.
4. Połowę przygotowanej kaszy wyłożyć na spod foremki, przykryć jabłkami. Na górę położyć pozostałą część kaszy.
5. Całość piec ok. 30 minut.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 390 kalorii w 1 porcji Jabłecznik Jaglany.
Podział Kalorii: 9% tłusz, 81% węglo, 10% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1630 kJ
19%
390 kcal
Tłuszcze
4,18g
6%
Tłuszcz Nasycony
1,547g
8%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,414g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,152g
Węglowodany
81,49g
31%
Cukier
34,46g
38%
Błonnik
9g
Białko
10,28g
21%
Sól
0,13g
2%
Cholesterol
0mg
Potas
438mg
22%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy