Placuszki Bananowe

Placuszki Bananowe

Oceń
5,0 
Proste i szybkie śniadanie na bazie bananów i mąki.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
2 5 min 30 min

Składniki

Wskazówki

1. Zmiksować składniki (oprócz bananów i oleju) na gładką masę.
2. Rozgnieść banany widelcem.
3. Dodać banany do ciasta i zmiksować.
4. Rozgrzać olej na patelni.
5. Smażyć z obu stron na średnim ogniu do złotego/brązowego koloru.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 651 kalorii w 1 porcji Placuszki Bananowe.
Podział Kalorii: 41% tłusz, 52% węglo, 7% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
2724 kJ
33%
651 kcal
Tłuszcze
30,1g
43%
Tłuszcz Nasycony
2,847g
14%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,99g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,427g
Węglowodany
85,12g
33%
Cukier
26,61g
30%
Błonnik
3g
Białko
12,28g
25%
Sól
0,40g
7%
Cholesterol
106mg
Potas
456mg
23%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy