Pieczona Ciecierzyca

Pieczona Ciecierzyca

Oceń
5,0 
Świetne samodzielnie lub w sałatkach.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
2 10 min 30 min

Składniki

Wskazówki

1. Odcedzić i wypłukać ciecierzycę z puszki.
2. Włożyć do miseczki, dodać 2 łyżki oleju, posolić i wymieszać.
3. Piec w 200 stopniach przez 20-30 minut z termoobiegiem aż ciecierzyca będzie chrupiąca.
4. Po upieczeniu wymieszać z wędzoną papryką, bądź innymi ulubionymi przyprawami.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 200 kalorii w 1 porcji Pieczona Ciecierzyca.
Podział Kalorii: 38% tłusz, 44% węglo, 19% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
837 kJ
10%
200 kcal
Tłuszcze
7,46g
11%
Tłuszcz Nasycony
1,365g
7%
Tłuszcz Jednonienasycony
1,9g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,55g
Węglowodany
19,48g
7%
Cukier
0,66g
1%
Błonnik
10,2g
Białko
8,48g
17%
Sól
0,27g
5%
Cholesterol
0mg
Potas
0mg
0%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy