Brownie z Mango

Brownie z Mango

Oceń
4,0 
Gratka dla tych, którzy kochają zarówno mango, jak i czekoladę.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
9 15 min 45 min

Składniki

Wskazówki

1. Połamane kawałki czekolady i masło rozpuścić w kąpieli wodnej i odstawić aby trochę przestyglo.
2. Dodać mąkę, ksylitol, jajka, proszek do pieczenia i sól i zmiksować do uzyskania jednolitej masy.
3. Przelać do formy 30x20 i ułożyć na wierzchu pokrojone w kawałki mango.
4. Piec 25 minut w temperaturze 175 stopni.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 241 kalorii w 1 porcji Brownie z Mango.
Podział Kalorii: 52% tłusz, 39% węglo, 9% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1008 kJ
12%
241 kcal
Tłuszcze
13,92g
20%
Tłuszcz Nasycony
7,951g
40%
Tłuszcz Jednonienasycony
2,739g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,639g
Węglowodany
23,3g
9%
Cukier
10,87g
12%
Błonnik
0,6g
Białko
5,53g
11%
Sól
0,15g
2%
Cholesterol
113mg
Potas
66mg
3%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy