Omlet

Omlet

Oceń
4,0 
Lekkie śniadanie.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
1 10 min -

Składniki

Wskazówki

1. Jajka roztrzepac z solą i pieprzem, wlać na patelnię i smażyć na małym ogniu.
2. Dodać ser, szynkę, pomidorki.
3. Gotowe.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 239 kalorii w 1 porcji Omlet.
Podział Kalorii: 60% tłusz, 5% węglo, 35% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1000 kJ
12%
239 kcal
Tłuszcze
15,7g
22%
Tłuszcz Nasycony
6,796g
34%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
4,246g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,477g
Węglowodany
3,19g
1%
Cukier
0,93g
1%
Błonnik
0g
Białko
20,4g
41%
Sól
1,50g
25%
Cholesterol
434mg
Potas
198mg
10%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy