Makaron z Tuńczykiem

Makaron z Tuńczykiem

Oceń
4,0 
Danie z makaronu bezmlecznego w sosie pomidorowym.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
5 10 min 30 min

Składniki

Wskazówki

1. Makaron ugotować zgodnie z opakowaniem.
2. Posiekaj czosnek i cebulę. Podsmaż na patelni z oliwą z oliwek.
3. Dodaj tuńczyka i oregano. Dopraw solą i pieprzem według uznania.
4. Dodaj pomidory i oliwki. Gotuj przez 10 minut mieszając.
5. Połącz makaron i sos, a następnie podawaj.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 351 kalorii w 1 porcji Makaron z Tuńczykiem.
Podział Kalorii: 23% tłusz, 51% węglo, 26% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1467 kJ
18%
351 kcal
Tłuszcze
8,85g
13%
Tłuszcz Nasycony
1,389g
7%
Tłuszcz Jednonienasycony
4,987g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,591g
Węglowodany
44,02g
17%
Cukier
7,47g
8%
Błonnik
4g
Białko
22,91g
46%
Sól
0,78g
13%
Cholesterol
0mg
Potas
56mg
3%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy