Francuskie Bułki

Francuskie Bułki

Oceń
5,0 
Satysfakcjonujące i pyszne danie na obiad lub kolację.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
4 15 min 30 min

Składniki

Wskazówki

1. Pokrój warzywa i podsmaż na patelni z powłoką zapobiegającą przywieraniu, aż będą do połowy ugotowane. Dopraw do smaku.
2. Wymieszaj ugotowany makaron i warzywa.
3. Włożyć do ciasta francuskiego i posypać serem. Owiń i posmaruj ubitym jajkiem.
4. Włóż na lekko wysmarowaną blachę i piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20 minut.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 496 kalorii w 1 porcji Francuskie Bułki.
Podział Kalorii: 47% tłusz, 39% węglo, 14% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
2076 kJ
25%
496 kcal
Tłuszcze
25,06g
36%
Tłuszcz Nasycony
4,905g
25%
Tłuszcz Jednonienasycony
2,414g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,339g
Węglowodany
46,66g
18%
Cukier
5,19g
6%
Błonnik
1,5g
Białko
17,31g
35%
Sól
0,65g
11%
Cholesterol
82mg
Potas
53mg
3%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy