Granola Czekoladowa

Granola Czekoladowa

Przygotowane śniadanie lub przekąska na pracowity dzień.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
10 20 min 20 min

Składniki

Wskazówki

1. Posiekaj orzechy i włóż do naczynia żaroodpornego razem z płatkami owsianymi.
2. Do rondla wrzuć miód, cukier, olej, kakao i cynamon. Podgrzewaj i mieszaj do rozpuszczenia, ale nie gotuj.
3. Zalej syropem orzechy i płatki owsiane. Wymieszaj do powlekania.
4. Piec w piekarniku przez 20 minut w 170°C.
5. Wyjąć z piekarnika i dodać pokruszoną czekoladę. Wymieszać aż czekolada się rozpuści.
6. Na koniec dodać żurawinę i ponownie wymieszać.
7. Po ostygnięciu przesypać do szczelnego słoika.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 199 kalorii w 1 porcji Granola Czekoladowa.
Podział Kalorii: 39% tłusz, 54% węglo, 6% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
834 kJ
10%
199 kcal
Tłuszcze
9,14g
13%
Tłuszcz Nasycony
1,968g
10%
Tłuszcz Jednonienasycony
2,471g
Tłuszcz Wielonienasycony
3,571g
Węglowodany
28,42g
11%
Cukier
17,18g
19%
Błonnik
2,2g
Białko
3,39g
7%
Sól
0,10g
2%
Cholesterol
0mg
Potas
100mg
5%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy