Dają | Czas Przygotowania | Czas Gotowania |
---|---|---|
10 | 20 min | 20 min |
1. | Posiekaj orzechy i włóż do naczynia żaroodpornego razem z płatkami owsianymi. |
2. | Do rondla wrzuć miód, cukier, olej, kakao i cynamon. Podgrzewaj i mieszaj do rozpuszczenia, ale nie gotuj. |
3. | Zalej syropem orzechy i płatki owsiane. Wymieszaj do powlekania. |
4. | Piec w piekarniku przez 20 minut w 170°C. |
5. | Wyjąć z piekarnika i dodać pokruszoną czekoladę. Wymieszać aż czekolada się rozpuści. |
6. | Na koniec dodać żurawinę i ponownie wymieszać. |
7. | Po ostygnięciu przesypać do szczelnego słoika. |
Jest 199 kalorii w 1 porcji Granola Czekoladowa.
Podział Kalorii: 39% tłusz, 54% węglo, 6% białk.
|
Sortuj według Typ Posiłku |
---|