Sałatka Jarzynowa z Wątróbką Drobiową

Sałatka Jarzynowa z Wątróbką Drobiową

Zdrowe, bogate w witaminę danie.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
2 20 min 20 min

Składniki

Wskazówki

1. Umyj i oczyść wątróbki. Smaż na patelni z powłoką zapobiegającą przywieraniu, aż przestanie czerwone. Dopraw do smaku.
2. Pokrój warzywa i włóż do miski.
3. Dodaj sos i wątróbkę. Dobrze wymieszaj.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 211 kalorii w 1 porcji Sałatka Jarzynowa z Wątróbką Drobiową.
Podział Kalorii: 60% tłusz, 16% węglo, 24% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
883 kJ
11%
211 kcal
Tłuszcze
13,94g
20%
Tłuszcz Nasycony
6,74g
34%
Tłuszcze Trans
0,03g
Tłuszcz Jednonienasycony
4,764g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,317g
Węglowodany
8,65g
3%
Cukier
3,98g
4%
Błonnik
2,2g
Białko
12,66g
25%
Sól
0,34g
6%
Cholesterol
224mg
Potas
380mg
19%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy