Chlebek Orzechowy

Chlebek Orzechowy

Miękki, puszysty i pyszny.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
10 20 min 40 min

Składniki

Wskazówki

1. Oddziel jajka. Połącz masło orzechowe z żółtkami.
2. Białka ubić z erytrytolem.
3. Masy delikatnie wymieszaj. Wlej do foremki i ułóż na wierzchu pokrojone jabłka.
4. Piec 30-40 minut w °C.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 121 kalorii w 1 porcji Chlebek Orzechowy.
Podział Kalorii: 61% tłusz, 22% węglo, 17% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
508 kJ
6%
121 kcal
Tłuszcze
8,86g
13%
Tłuszcz Nasycony
1,743g
9%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,572g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,21g
Węglowodany
7,18g
3%
Cukier
2,34g
3%
Błonnik
1,4g
Białko
5,54g
11%
Sól
0,06g
1%
Cholesterol
63mg
Potas
32mg
2%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy