Chlebek Bananowy

Chlebek Bananowy

Wilgotna, szybka i pyszna przekąska.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
15 15 min 1 godz

Składniki

Wskazówki

1. Zetrzyj banana widelcem.
2. Dodaj resztę składników i dobrze wymieszaj.
3. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika 170°C i piec 60 minut.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 150 kalorii w 1 porcji Chlebek Bananowy.
Podział Kalorii: 39% tłusz, 53% węglo, 8% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
628 kJ
8%
150 kcal
Tłuszcze
6,53g
9%
Tłuszcz Nasycony
0,279g
1%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,275g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,119g
Węglowodany
19,87g
8%
Cukier
9,1g
10%
Błonnik
1,7g
Białko
3,17g
6%
Sól
0,48g
8%
Cholesterol
29mg
Potas
128mg
6%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy