Sałatka z Tuńczykiem w Sosie Własnym

Sałatka z Tuńczykiem w Sosie Własnym

Oceń
5,0 
Bardzo szybka do wykonania.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
6 10 min 10 min

Składniki

Wskazówki

1. Mieszamy wszystko razem: tuńczyka w sosie własnym, mieszanka warzywna konserwowa z puszki lub słoika, 5 jajek ugotowanych na twardo, ok. 20 oliwki, 1 mały por, majonezu kieleckiego (inne mają więcej tłuszczu), 3 ogórki konserwowe.
2. Można zastosować tuńczyka w oleju, ale np. nie dodać oliwek i majonezu, tylko inny sos ziołowy.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 239 kalorii w 1 porcji Sałatka z Tuńczykiem w Sosie Własnym.
Podział Kalorii: 66% tłusz, 15% węglo, 19% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
999 kJ
12%
239 kcal
Tłuszcze
17,16g
25%
Tłuszcz Nasycony
1,439g
7%
Tłuszcz Jednonienasycony
2,681g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,701g
Węglowodany
8,95g
3%
Cukier
4,13g
5%
Błonnik
1g
Białko
11,18g
22%
Sól
1,62g
27%
Cholesterol
155mg
Potas
122mg
6%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy