Pulpety w Sosie Pomidorowym

Pulpety w Sosie Pomidorowym

Oceń
4,0 
Pulpety z indyka w sosie pomidorowym.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
6 15 min 20 min

Składniki

Wskazówki

1. Cebulę posiekac i podsmażyć na patelni. Następnie dodać do mięsa i wymieszać. Dodać płatki i przyprawy i ponownie dokładnie wymieszać.
2. Ugotować kostki bulionowe z litrem wody. Z mięsa uformować kulki i wrzucić do bulionu. Po 10 minutach dodać przecier pomidorowy i przyprawić do smaku.
3. Gotować jeszcze przez ok 10 min.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 204 kalorii w 1 porcji Pulpety w Sosie Pomidorowym.
Podział Kalorii: 19% tłusz, 36% węglo, 45% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
854 kJ
10%
204 kcal
Tłuszcze
4,26g
6%
Tłuszcz Nasycony
1,33g
7%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,99g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,257g
Węglowodany
17,94g
7%
Cukier
0,93g
1%
Błonnik
2,9g
Białko
22,46g
45%
Sól
0,32g
5%
Cholesterol
54mg
Potas
354mg
18%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy