Pulpety po Włosku

Pulpety po Włosku

Oceń
5,0 
Pulpety z chudego mięsa wieprzowego (szynka) z pesto oraz mozzarellą.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
20 30 min 10 min

Składniki

Wskazówki

1. Cebulę pokroić w drobną kostkę a czosnek przecisnąć.
2. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki.
3. Ulepić małe kuleczki (wielkości piłeczki do ping ponga).
4. Smażyć na wolnym ogniu, stopniowo obracając.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 72 kalorii w 1 porcji Pulpety po Włosku.
Podział Kalorii: 53% tłusz, 7% węglo, 40% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
301 kJ
4%
72 kcal
Tłuszcze
4,23g
6%
Tłuszcz Nasycony
2,3g
12%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,512g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,093g
Węglowodany
1,23g
0%
Cukier
0,39g
0%
Błonnik
0,2g
Białko
7,29g
15%
Sól
0,11g
2%
Cholesterol
14mg
Potas
13mg
1%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy