Papryka Faszerowana Wegetariańska

Papryka Faszerowana Wegetariańska

Oceń
5,0 
Faszerowana papryka zapiekana w piekarniku.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
8 1 godz 40 min

Składniki

Wskazówki

1. Ugotować kaszę wg przepisu na opakowaniu. Papryki umyć, odciąć górne części i oczyścić z nasion środek.
2. Drobno posiekaną cebulę i pieczarki podsmażyć na niewielkiej ilości oliwy. Do ugotowanej kaszy dodać cebulę, pieczarki, drobno pokrojone oliwki oraz ser feta pokrojony w kostkę. Wszystko dobrze wymieszać. Doprać solą, pieprzem, kuminem rzymskim, czerwoną słodką papryką.
3. Wydrylowane papryki ułożyć na głębokiej blasze do pieczenia i wypełnić farszem. Przykryć papryki górnymi częściami. Do środka formy wlać wcześniej przygotowany bulion warzywny (około 200 ml). Zapiekać 30-40 min. w 200 stopniach.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 162 kalorii w 1 porcji Papryka Faszerowana Wegetariańska.
Podział Kalorii: 40% tłusz, 49% węglo, 12% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
677 kJ
8%
162 kcal
Tłuszcze
7,67g
11%
Tłuszcz Nasycony
1,913g
10%
Tłuszcz Jednonienasycony
1,337g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,492g
Węglowodany
21,09g
8%
Cukier
10,17g
11%
Błonnik
5g
Białko
5,03g
10%
Sól
2,04g
34%
Cholesterol
0mg
Potas
472mg
24%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy