Dają | Czas Przygotowania | Czas Gotowania |
---|---|---|
8 | 1 godz | 40 min |
1. | Ugotować kaszę wg przepisu na opakowaniu. Papryki umyć, odciąć górne części i oczyścić z nasion środek. |
2. | Drobno posiekaną cebulę i pieczarki podsmażyć na niewielkiej ilości oliwy. Do ugotowanej kaszy dodać cebulę, pieczarki, drobno pokrojone oliwki oraz ser feta pokrojony w kostkę. Wszystko dobrze wymieszać. Doprać solą, pieprzem, kuminem rzymskim, czerwoną słodką papryką. |
3. | Wydrylowane papryki ułożyć na głębokiej blasze do pieczenia i wypełnić farszem. Przykryć papryki górnymi częściami. Do środka formy wlać wcześniej przygotowany bulion warzywny (około 200 ml). Zapiekać 30-40 min. w 200 stopniach. |
Jest 162 kalorii w 1 porcji Papryka Faszerowana Wegetariańska.
Podział Kalorii: 40% tłusz, 49% węglo, 12% białk.
|
Sortuj według Typ Posiłku |
---|