MiszMasz z Fasolką Szparagową

MiszMasz z Fasolką Szparagową

Oceń
5,0 
Pyszne danie z fasolką szparagową w roli głównej.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
3 30 min 20 min

Składniki

Wskazówki

1. Fasolkę obieramy i kroimy na kawałki o długości ok.5-6cm. Cebulę, paprykę i pomidory kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki.
2. Fasolkę wrzucamy do gorącej osolonej wody i gotujemy na półmiękko.
3. Cebulę podsmażamy, dodajemy do niej fasolkę, paprykę, pomidory i pieczarki.
4. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przez chwilę dusimy wszystkie składniki razem i gotowe.
5. Życzę smacznego.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 136 kalorii w 1 porcji MiszMasz z Fasolką Szparagową.
Podział Kalorii: 34% tłusz, 53% węglo, 13% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
568 kJ
7%
136 kcal
Tłuszcze
5,84g
8%
Tłuszcz Nasycony
0,921g
5%
Tłuszcz Jednonienasycony
1,636g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,387g
Węglowodany
20,3g
8%
Cukier
8,33g
9%
Błonnik
7,1g
Białko
4,81g
10%
Sól
2,86g
48%
Cholesterol
0mg
Potas
580mg
29%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy