Leczo Warzywne

Leczo Warzywne

Oceń
5,0 
Szybkie, ostre i zdrowe leczo z cukinii, papryki, pieczarek i cebuli.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
4 15 min 30 min

Składniki

Wskazówki

1. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę, papryczkę peperoni w cienkie talarki.
2. Cebulę podsmażyć na łyżce oleju, przełożyć do większego garnka. Na tej samej patelni podsmażyć (w razie potrzeby dodać drugą łyżkę oleju) papryki, pieczarki i cukinię, doprawiając solą i pieprzem. Wszystkie składniki przełożyć do garnka.
3. Dusić chwilę razem, aż smaki się połączą. Dodać poszatkowane liście bazylii. Dodać koncentrat pomidorowy i dusić jeszcze z 10 minut. Smacznego.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 157 kalorii w 1 porcji Leczo Warzywne.
Podział Kalorii: 41% tłusz, 48% węglo, 11% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
656 kJ
8%
157 kcal
Tłuszcze
7,81g
11%
Tłuszcz Nasycony
0,67g
3%
Tłuszcz Jednonienasycony
4,167g
Tłuszcz Wielonienasycony
2,324g
Węglowodany
20,44g
8%
Cukier
10,24g
11%
Błonnik
5,2g
Białko
4,84g
10%
Sól
1,50g
25%
Cholesterol
0mg
Potas
548mg
27%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy