Chleb Orkiszowy

Chleb Orkiszowy

Oceń
4,0 
Chleb do żucia o niskiej zawartości cukru.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
12 30 min 45 min

Składniki

Wskazówki

1. Wymieszaj 100ml wody z olejem i drożdżami. Odstawić na 5 minut.
2. Pozostałe składniki wymieszaj w misce.
3. Połącz obie mieszanki i wyrabiaj ciasto. Pozostaw ciasto do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość.
4. Ciasto włożyć do foremki i pozostawić do wyrośnięcia na 30 minut.
5. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 45 minut.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 239 kalorii w 1 porcji Chleb Orkiszowy.
Podział Kalorii: 19% tłusz, 65% węglo, 16% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1000 kJ
12%
239 kcal
Tłuszcze
4,68g
7%
Tłuszcz Nasycony
0,572g
3%
Tłuszcz Jednonienasycony
1,361g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,548g
Węglowodany
36,4g
14%
Cukier
1,72g
2%
Błonnik
10,7g
Białko
9,19g
18%
Sól
1,46g
24%
Cholesterol
0mg
Potas
57mg
3%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy