Ciasto Czekoladowe z Cukinii

Ciasto Czekoladowe z Cukinii

Oceń
4,0 
Niskokaloryczny deser bez dodatku cukru.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
8 20 min 40 min

Składniki

Wskazówki

1. Zetrzyj cukinię i wyciśnij, aby usunąć wilgoć.
2. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj.
3. Wlać do okrągłej tortownicy.
4. Piecz w piekarniku 40 minut w 175°C.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 180 kalorii w 1 porcji Ciasto Czekoladowe z Cukinii.
Podział Kalorii: 18% tłusz, 58% węglo, 24% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
751 kJ
9%
180 kcal
Tłuszcze
3,51g
5%
Tłuszcz Nasycony
1,313g
7%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,961g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,388g
Węglowodany
25,53g
10%
Cukier
2,23g
2%
Błonnik
2,8g
Białko
10,74g
21%
Sól
0,26g
4%
Cholesterol
106mg
Potas
197mg
10%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy