Sernik Baskijski

Sernik Baskijski

Oceń
4,0 
Słodko-kremowy deser, idealny do kawy lub herbaty.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
10 30 min 50 min

Składniki

Wskazówki

1. Zmiażdżyć herbatniki i wymieszać z roztopionym masłem. Wyłożyć na spód foremki wyłożyć papierem do pieczenia.
2. Wymieszaj cały ser w misce.
3. Dodawaj jajka pojedynczo, a następnie pozostałe składniki. Mieszaj do uzyskania gładkości. Wlej do formy do ciasta.
4. Piec w piekarniku nagrzanym do 220°C przez 40-50 minut.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 388 kalorii w 1 porcji Sernik Baskijski.
Podział Kalorii: 57% tłusz, 34% węglo, 9% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1625 kJ
19%
388 kcal
Tłuszcze
26,68g
38%
Tłuszcz Nasycony
14,34g
72%
Tłuszcz Jednonienasycony
1,268g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,326g
Węglowodany
35,54g
14%
Cukier
17,96g
20%
Błonnik
0,1g
Białko
9,14g
18%
Sól
0,52g
9%
Cholesterol
80mg
Potas
24mg
1%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy