Bułki z Kalafiora

Bułki z Kalafiora

Oceń
5,0 
Niskowęglowodanowy i bezglutenowy.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
7 10 min 30 min

Składniki

Wskazówki

1. Kalafiora zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej.
2. Wbić do niego jajka.
3. Zblendowac.
4. Dodać do masy mąkę, łupiny, sodę i przyprawy.
5. Zblendowac do uzyskania gładkiej masy.
6. Uformować 7 bułeczek i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
7. Pięć w nagrzanym do 160° piekarniku przez 30 min aż będą rumiane.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 67 kalorii w 1 porcji Bułki z Kalafiora.
Podział Kalorii: 57% tłusz, 18% węglo, 25% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
280 kJ
3%
67 kcal
Tłuszcze
3,97g
6%
Tłuszcz Nasycony
0,596g
3%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,722g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,285g
Węglowodany
2,8g
1%
Cukier
0,85g
1%
Błonnik
3,2g
Białko
3,91g
8%
Sól
0,32g
5%
Cholesterol
80mg
Potas
112mg
6%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy