Ciasto Marchewkowe z Polewą

Ciasto Marchewkowe z Polewą

Oceń
4,0 
Ciasto jest przyjemnie wilgotny w środku.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
8 20 min 55 min

Składniki

Wskazówki

1. Marchewkę zetrzeć na małych oczkach. Zblenduj płatki owsiane na mąkę. Posiekaj daktyle.
2. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno. Do białek dodać żółtka z połową aromatu i słodzikiem(5 tabletek). Stopniowo dodawać marchewkę, mąkę z płatków owsianych i przyprawy. Dodać łyżkę oliwy i posiekane daktyle.Przelać do tortownicy o wymiarze 22cm. Piec przez około 55 minut w temperaturze 180 stopni.
3. Twaróg, jogurt i słodzik (2 tabletki) z aromatem zblendować na gładką masę i wylać na wierzch ostudzonego ciasta. Udekorować orzechami i odstawić w chłodne miejsce.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 173 kalorii w 1 porcji Ciasto Marchewkowe z Polewą.
Podział Kalorii: 35% tłusz, 50% węglo, 15% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
724 kJ
9%
173 kcal
Tłuszcze
6,9g
10%
Tłuszcz Nasycony
1,404g
7%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
2,464g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,759g
Węglowodany
22,2g
9%
Cukier
8,63g
10%
Błonnik
3,7g
Białko
6,58g
13%
Sól
0,60g
10%
Cholesterol
79mg
Potas
275mg
14%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy