Bułki Twarogowe

Bułki Twarogowe

Oceń
5,0 
Bułeczki bez mąki.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
8 15 min 30 min

Składniki

Wskazówki

1. Do twarogu dodajemy jajka sól i proszek do pieczenia, tworzymy masę twarogową. Następnie blendujemy płatki owsiane na mąkę.
2. Do masy twarogowej dodajemy mix ziaren, następnie dodajemy mąkę owsianą, zostawiając ok 4-5 łyżek na otoczenie bułek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
3. Formujemy kulki wielkości garści, obtaczamy w mące owsianej, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie bułki delikatnie dociskamy i nacinamy górę bułki aby nie popękały. Pieczemy w 180 stopniach do zarumienienia.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 406 kalorii w 1 porcji Bułki Twarogowe.
Podział Kalorii: 55% tłusz, 20% węglo, 25% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1700 kJ
20%
406 kcal
Tłuszcze
24,04g
34%
Tłuszcz Nasycony
5,418g
27%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,952g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,341g
Węglowodany
19,19g
7%
Cukier
3,27g
4%
Błonnik
7,2g
Białko
24,52g
49%
Sól
0,27g
5%
Cholesterol
106mg
Potas
34mg
2%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy