Ryż z Kurczakiem i Warzywami

Ryż z Kurczakiem i Warzywami

Oceń
5,0 
Zdrowy, pocieszający posiłek pełen smaku i wartości odżywczych.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
2 13 godz 1 godz

Składniki

Wskazówki

1. Na noc przygotujemy pierś z kurczaka, kroimy w kostkę i zalewamy 2 łyżkami sosu sojowego, dodajemy łyżeczkę miodu i 2 ząbki czosnku. Całość mieszamy i zostawiamy na noc.
2. Przygotowujemy ryż według przepisu na opakowaniu.
3. Na łyżce oleju smażymy kurczaka z połowa papryki pokrojoną w kostkę.
4. Gdy kurczak nam się usmaży razem z papryka, dodajemy masz ryż oraz cebulkę, szczypior i natkę pietruszki. Całość solimy pieprzymy i dodajemy papryki w proszku (według uznania).
5. !Smacznego!

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 415 kalorii w 1 porcji Ryż z Kurczakiem i Warzywami.
Podział Kalorii: 19% tłusz, 58% węglo, 23% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1734 kJ
21%
414 kcal
Tłuszcze
8,69g
12%
Tłuszcz Nasycony
1,378g
7%
Tłuszcze Trans
0,02g
Tłuszcz Jednonienasycony
1,591g
Tłuszcz Wielonienasycony
4,865g
Węglowodany
60,83g
23%
Cukier
18,26g
20%
Błonnik
2,8g
Białko
24,5g
49%
Sól
2,40g
40%
Cholesterol
44mg
Potas
523mg
26%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy