Chleb Kukurydziany

Chleb Kukurydziany

Oceń
5,0 
Zdrowe i bezglutenowe.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
16 35 min 40 min

Składniki

Wskazówki

1. Zrobić rozczyn z części mleka drożdży i cukru.
2. Dodać rozczyn do mąki i resztę składników.
3. Przełożyć do formy na 30 min do wyrośnięcia.
4. Piec 40 min w temperaturze 190 stopni.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 90 kalorii w 1 porcji Chleb Kukurydziany.
Podział Kalorii: 17% tłusz, 69% węglo, 14% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
377 kJ
5%
90 kcal
Tłuszcze
1,63g
2%
Tłuszcz Nasycony
0,427g
2%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,238g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,085g
Węglowodany
15,17g
6%
Cukier
1,51g
2%
Błonnik
1,2g
Białko
3g
6%
Sól
0,41g
7%
Cholesterol
26mg
Potas
8mg
0%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy