Tiramisu

Tiramisu

Smaczny deser bez cholesterolu.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
2 25 min 5 min

Składniki

Wskazówki

1. Rozpuść kawę w gorącej wodzie, a następnie namocz herbatniki.
2. Wymieszaj budyń, erytrytol i 50 ml mleka. Zagotuj 100 ml mleka, a następnie dodaj masę budyniową.
3. Gdy masa budyniowa ostygnie, dodaj jogurt.
4. Na dno słoika włóż biszkopty i wlej masę budyniową, a następnie kolejną warstwę biszkoptów. Posyp kakao na wierzchu.
5. Wstaw do lodówki przed podaniem.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 260 kalorii w 1 porcji Tiramisu.
Podział Kalorii: 18% tłusz, 64% węglo, 18% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1088 kJ
13%
260 kcal
Tłuszcze
6,29g
9%
Tłuszcz Nasycony
2,562g
13%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,297g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,596g
Węglowodany
51g
20%
Cukier
20,91g
23%
Błonnik
1,6g
Białko
13,96g
28%
Sól
0,33g
5%
Cholesterol
0mg
Potas
112mg
6%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy