Pudding z Tapioki

Pudding z Tapioki

Słodki deser lub przekąska.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
9 15 min 25 min

Składniki

Wskazówki

1. Zagotuj mleko w rondlu.
2. Dodaj cukier i wymieszać do rozpuszczenia.
3. Wsyp tapioki. Gotuj około 20 minut na małym ogniu często mieszając, aż tapioka będzie przezroczysta. Pozostaw do ostygnięcia.
4. Włóż do szklanki i przykryj pokruszonymi truskawkami.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 113 kalorii w 1 porcji Pudding z Tapioki.
Podział Kalorii: 4% tłusz, 87% węglo, 9% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
471 kJ
6%
113 kcal
Tłuszcze
0,46g
1%
Tłuszcz Nasycony
0,238g
1%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,01g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,035g
Węglowodany
24,81g
10%
Cukier
6,65g
7%
Błonnik
0,6g
Białko
2,51g
5%
Sól
0,01g
0%
Cholesterol
0mg
Potas
36mg
2%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy