Bułka Domowa

Bułka Domowa

Niskokaloryczny chleb na śniadanie lub przekąskę.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
6 25 min 15 min

Składniki

Wskazówki

1. Wymieszać wszystkie składniki oprócz oleju i żółtka, dobrze wymieszać i zagnieść ciasto, odstawić na 1 godzinę 30 minut do 2 godzin.
2. Wylej olej na dłonie i uformuj 6 bułek, odstaw na 30 minut.
3. Posmaruj bułki żółtkiem.
4. Pieczemy w 230°C przez 5 minut, następnie obniż temperaturę do 200°C i piecz przez kolejne 10 minut.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 291 kalorii w 1 porcji Bułka Domowa.
Podział Kalorii: 20% tłusz, 67% węglo, 13% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1217 kJ
15%
291 kcal
Tłuszcze
6,37g
9%
Tłuszcz Nasycony
2,081g
10%
Tłuszcz Jednonienasycony
2,508g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,172g
Węglowodany
48,54g
19%
Cukier
2,77g
3%
Błonnik
2,4g
Białko
9,25g
18%
Sól
1,02g
17%
Cholesterol
42mg
Potas
201mg
10%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy