Łosoś po Japońsku z Wasabi

Łosoś po Japońsku z Wasabi

Oceń
5,0 
Prosty i przepyszny.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
4 30 min 8 min

Składniki

Wskazówki

1. Łososia skrop olejem, sosem sojowym i sokiem z limonki. Odstaw na 15 minut aby się zamarynował.
2. Następnie usmaż rybę na patelni po 3-4 minuty z każdej strony.
3. Podawaj z cząstką cytryny lub limonki, majonezem Wasabi i np. sałatką.
4. Tip: Łosoś będzie bardzo dobrze smakował np. z gotowanym ryżem.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 480 kalorii w 1 porcji Łosoś po Japońsku z Wasabi.
Podział Kalorii: 69% tłusz, 13% węglo, 18% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
2008 kJ
24%
480 kcal
Tłuszcze
37,2g
53%
Tłuszcz Nasycony
3,32g
17%
Tłuszcz Jednonienasycony
6,8g
Tłuszcz Wielonienasycony
12,376g
Węglowodany
15,87g
6%
Cukier
4,2g
5%
Błonnik
0,9g
Białko
21,68g
43%
Sól
3,14g
52%
Cholesterol
13mg
Potas
79mg
4%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy