Tarta Szpinakowa

Tarta Szpinakowa

Oceń
5,0 
Tarta szpinakowa z fetą
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
2 10 min 30 min

Składniki

Wskazówki

1. Ciasto francuskie rozłożyć razem z papierem w okrągłej foremce do tarty, nakłuć widelcem i zapiekać w 200 stopniach ok. 10 minut.
2. Szpinak rozmrozić, wrzucić do miski, doprawić solą i pieprzem, dodać rozgniecione 2 ząbki czosnku, starty ser żółty, jogurt i jajka. Wszystko wymieszać.
3. Na podpieczone ciasto wyłożyć farsz i posypać rozkruszoną fetą. Zapiekać 20 minut.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 449 kalorii w 1 porcji Tarta Szpinakowa.
Podział Kalorii: 58% tłusz, 22% węglo, 20% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1877 kJ
22%
448 kcal
Tłuszcze
28,84g
41%
Tłuszcz Nasycony
6,506g
33%
Tłuszcz Jednonienasycony
3,842g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,854g
Węglowodany
24,03g
9%
Cukier
2,37g
3%
Błonnik
1g
Białko
22,36g
45%
Sól
0,69g
11%
Cholesterol
240mg
Potas
109mg
5%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy