Gulasz z Ciecierzycy

Gulasz z Ciecierzycy

Oceń
3,0 
Świetne danie na bezmięsny posiłek.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
2 15 min 25 min

Składniki

Wskazówki

1. Kaszę ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ciecierzycę ugotuj al dente.
2. W dużym garnku zeszklij na oleju posiekaną drobno cebulę i czosnek.
3. Następnie dodaj do nich startą na grubych oczkach marchewkę, pokrojony w małą kosteczkę seler naciowy, paprykę, obrane i pokrojone w cienkie plasterki pieczarki. Dopraw pieprzem i słodką papryką. Całość wymieszaj i duś przez około 10 minut. Potem.
4. Dodaj cieciorkę i zalać warzywa bulionem. Następnie dodaj przecier pomidorowy. Gotuj aż gulasz uzyska gęstą konsystencję. Na koniec przypraw danie majerankiem. Podaj gulasz z kaszą.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 169 kalorii w 1 porcji Gulasz z Ciecierzycy.
Podział Kalorii: 17% tłusz, 60% węglo, 23% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
705 kJ
8%
168 kcal
Tłuszcze
3,26g
5%
Tłuszcz Nasycony
0,428g
2%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,005g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,04g
Węglowodany
25,7g
10%
Cukier
3,78g
4%
Błonnik
6,8g
Białko
9,88g
20%
Sól
0,11g
2%
Cholesterol
0mg
Potas
214mg
11%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy