Dają | Czas Przygotowania | Czas Gotowania |
---|---|---|
2 | 15 min | 25 min |
1. | Kaszę ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ciecierzycę ugotuj al dente. |
2. | W dużym garnku zeszklij na oleju posiekaną drobno cebulę i czosnek. |
3. | Następnie dodaj do nich startą na grubych oczkach marchewkę, pokrojony w małą kosteczkę seler naciowy, paprykę, obrane i pokrojone w cienkie plasterki pieczarki. Dopraw pieprzem i słodką papryką. Całość wymieszaj i duś przez około 10 minut. Potem. |
4. | Dodaj cieciorkę i zalać warzywa bulionem. Następnie dodaj przecier pomidorowy. Gotuj aż gulasz uzyska gęstą konsystencję. Na koniec przypraw danie majerankiem. Podaj gulasz z kaszą. |
Jest 169 kalorii w 1 porcji Gulasz z Ciecierzycy.
Podział Kalorii: 17% tłusz, 60% węglo, 23% białk.
|
Sortuj według Typ Posiłku |
---|