Chlebek Bananowy

Chlebek Bananowy

Oceń
4,0 
Najlepszy sposób na wykorzystanie przejrzałych bananów.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
6 5 min 50 min

Składniki

Wskazówki

1. Piekarnik rozgrzać do 180°C.
2. Obrać i rozgnieść banany.
3. Połączyć z resztą składników, dokładnie wymieszać.
4. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto przełożyć i piec przez 45-50 min.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 216 kalorii w 1 porcji Chlebek Bananowy.
Podział Kalorii: 29% tłusz, 59% węglo, 12% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
903 kJ
11%
216 kcal
Tłuszcze
6,94g
10%
Tłuszcz Nasycony
4,058g
20%
Tłuszcz Jednonienasycony
3,579g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,684g
Węglowodany
31,17g
12%
Cukier
6,9g
8%
Błonnik
5,3g
Białko
6,24g
12%
Sól
0,04g
1%
Cholesterol
46mg
Potas
194mg
10%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy