Placuszki Jabłkowo-Bananowe

Placuszki Jabłkowo-Bananowe

Oceń
5,0 
Pyszne naleśniki słodzone owocami.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
7 15 min 15 min

Składniki

Wskazówki

1. Jabłko obierz i zetrzyj na drobnych oczkach tarki.
2. Banany obierz i rozgnieć widelcem w tej samej misce co jabłka.
3. Zmielić płatki owsiane. Dodaj owsianą mąkę do papki owocowej. Dodaj jajko, esencję waniliową i szczyptę soli. Wymieszaj wszystko na jednolitą masę.
4. Smaż na patelni. Na wierzch wylanego placka połóż kilka borówek.
5. Podawaj ze śmietaną lub ulubionym jogurtem.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 121 kalorii w 1 porcji Placuszki Jabłkowo-Bananowe.
Podział Kalorii: 14% tłusz, 75% węglo, 11% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
504 kJ
6%
121 kcal
Tłuszcze
1,94g
3%
Tłuszcz Nasycony
0,406g
2%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,293g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,162g
Węglowodany
22,95g
9%
Cukier
9,53g
11%
Błonnik
3,7g
Białko
3,38g
7%
Sól
0,03g
0%
Cholesterol
30mg
Potas
193mg
10%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy